BİZİ MASANIN DIŞINA İTMEK İSTEYENLER
MASANIN DIŞINA İTİLE
HALİSA İLAHİLERİNİN HEPSİNİ BURADAN OKUYABİLİRSİNİZ
HALİSA İLAHİLERİNİN VİDEOLARIN BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ

13 Mart 2018 Salı

FAYDALI BİLGİLER


Pirinç Pilavı Yapmanın Püf Noktaları

1. Pilav yapmadan önce pirinç çok iyi yıkanmalı ve bulanık suyu tamamen akıtılmalıdır. Böylece pirincin lapa olması önlenir ve pirinç tane tane olur.
2. Önceden ıslatıp sıcak suda beklettiğiniz pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 1 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Önceden ıslatmadan kavurarak yapacağınız pirinçleriniz için, 1 bardak pirinç için 2 bardak kaynamış su ekleyin. Miktara göre bu oranı ayarlayın.
3. Pilav pişirmek için çok derin olmayan kapaklı geniş bir tencere veya elektrikli pilav pişirme tencereleri kullanın. Böylece pilavınız demlenip sıcak kalır.
4. Pişirme sırasında buharın yok olmaması için tencerenin kapağını sıkıca kapatın.
5. Pişme süresi sonunda tencerenin kapağını açın ve pilavın pişip pişmediğini kontrol edin. Pirinç göz göz olduysa pişmiş demektir. Eğer pirinç tamamen suyunu çekmemiş ve iyice pişmemişse 3-4 dakika daha pişirin.
6. Pirinci çukur bir tencere içinde pişirdiyseniz zaman kaybetmeden yayvan geniş bir kabın içine alın.Böylece pilavınız lapa olmaz.
7. Pilavın mevcut buharının çıkması için çatalla veya delikli kaşıkla karıştırın.
8. Pilavın tane tane ve beyaz olmasını istiyorsanız pişirme suyuna 3-4 damla limon suyu sıkın.

Afiyet olsun.
Çay ve kahve lekesi

Burada en önemli şey hemen kahve lekesi üzerine ılık su tatbik etmektir. Masadan izin isteyip tuvalete giderek, temiz bir bez (veya tuvalet kağıdı) ve ılık su ile lekeyi nemlendirin.
Lekeyi asla ovmayın, sadece emdirin.
Daha sonra hafifçe bastırarak kurulamak için bir başka bez kullanın.
Bütün kahve lekesi sadece suyla çıkmayabileceğinden; bu nedenle eve gider gitmez, uygun leke çıkarma işlemlerini gerçekleştirin.
ÇAY VE KAHVE LEKESİ
Lekeleri karbonatla silin.
MEYVE LEKESİ
Lekeli yere TUZ serpin sonra yıkayın
PATATES KIZARTIRKEN
Dağılmasını önlemek için;
pişmeye yakın tuz ilave edin.
NEZLE
Buruna tuzlu su çekmek ve nane çiğnemek
TUZ VE ŞEKER
Tuzu ve şekeri pişmeye yakın katarsanız daha çabuk pişer
ÇİZİK BUZDOLABI
Bunları kapatmak için beyaz tırnak cilası kullanabiliriniz.
BAYATLAYAN BİSKÜVİLER Küçük fırın tepsisi içindebirkaç dakika ısıtın.
DONMUŞ ET
Etin çabuk çözülmesi için;so-
ğuk suya TUZ katıp eti içine atın
LEZZETLİ CİĞER
Pişirmeden yarım saat önce sütün içinde bekletin

PEYNİRİ KESERKEN
Bıçağı soğuk suya tutarsanız daha kolay kesersiniz.

PATATESLERİ KOLAY SOY
10 dakika sıcak suda bekletir-
seniz daha kolay soyulurlar.

YUMURTAYI HAŞLARKEN
Patlamayı önlemek için;iğne ile birkaç delik açın.
KUŞ ÜZÜMÜNÜ AYIKLAMA
Üzümlerinizi bir avuç unla o-
vuşturup kalın delikli süzgeçten geçirin
REÇEL YAPARKEN
Reçeli kaynatırken mutlaka TAHTA kaşıkla karıştırın.
ÇORBANIZ TAŞMASIN
Bunun için kaynatırken içine birkaç tane buz parçası atalım
MISIR HAŞLARKEN
Haşlama suyuna bir tatlı kaşığı şeker atılırsa daha lezzetli olur.
KABIZLIK
Elma kabuklarını bir bardak kadar suyun içinde kaynatarak şekerle karıştırıp içmek
SÜTÜN BOZULMASI
Sütün çabucak ekşimesini önle-
mek için;içine biraz karbonat atın
BAKLAGİLLER
Baklagil ve pirinçlerin böcek-
lenmemesi için içine 1-2 diş sarmısak koyun.
YUMURTA LEKESİ
Lekeli kumaşı önce soğuk suda bekletin,sonra ılık sabunlu suyla yıkayın.
SEBZELERİN RENKLERİ
Haşladığımız sebzelerin renk değiştirmesini istemiyorsak içine biraz sirke katalım
MARMELAT YAPARKEN
Bir kaç tane kuru üzüm atarak daha canlı görünmesini sağlayabilirsiniz.
REÇELİN ŞEKERLENMESİ Şekerlenmiş reçellerinizi reçel kavanozunuzdan daha büyük bir kaba kavanuzu geçecek ka-
dar su koyup fazlaca ısıtın, ka-
vanozu bu suyun içinde biraz bekletince eski haline gelir.
FIRININ YEMEKLERİ KURUTMAMASI
Fırının içine küçük bir kapta su koyun.
ET YEMEĞİ
Yarım bardak suya 3 çay kaşığı sirke,yarım çay kaşığı da şeker katarsanız daha lezzetli olur.
PATATES PİŞİRİRKEN
Suyuna koyacağınız 1 kaşık sirke renginin sarı,lezzetinin güzel olmasını sağlar.
ZEYTİNYAĞI LEKESİ
Bir lokma ekmek içini yuvarlayıp lekenin üzerinde gezdirin.
SERT LİMONLAR
Birkaç dakika sıcak suda bekletin,hemen yumuşayıp sulandığını göreceksiniz.
BALIK KOKUSU
Pişirdiğiniz kabın içine birkaç defne yaprağı atarsanız balık kokusu evi daha az basar.
SOĞAN KOKUSU
Soğan soymaya başlamadan önce elinizi sirke ile yıkarsanız eliniz soğan kokmaz.
KARNABAHAR KOKUSU
Karnabaharın kötü kokmaması için;haşlama suyuna biraz süt ekleyin
VAZO TEMİZLİĞİ
Elimizin giremediği yerlerini temizlemek için bir avuç ve sirke koyup çalkalayın.
ÇAYDANLIK TEMİZLİĞİ
Çaydanlığın içine sirke koyarak 15 dakika kaynatın sonra temizleyin
BAĞIRSAK KURTLARI
Bağırsak kurtlarına karşı lahana suyunun etkisi oldukça yüksek-
tir.
KOLAY BULAŞIK
Bulaşık suyunuzun içine bir ka-
şık sirke katarsanız daha kolay ve daha iyi sonuç alırsınız.
CEVİZ LEKESİ
Elinizi sirkeye batırılmış pamukla ovun.Sonra soğuk suyla ovup iyice durulayın.
YENİ TAVA
Yeni ve ilk kez kullanacaksanız;
içine biraz sirke koyup kaynatın böylece yiyecekleriniz tavaya yapışmaz.
TAVADA CİĞER
Ciğerin yumuşak olmasını; kı-
zartma ununna katacağınız 1 tatlı kaşığı KARBONATla sağlayabilirsiniz.
PÖRSÜMÜŞ DOMATESLER
Domatesleri tuzlu su dolu kabın içindeyarım saat bekletirseniz eski güzel görünümlerine kavuşurlar
KAVANOZ KAPAĞI
Açılmayan kapakları açmak için;kapak kısmını sıcak suya batırıp beklettikten sonra bir bez yardımıyla kolayca açın.
TEREYAĞI KIZARTIRKEN
Tereyağını kızartırken içine bir damla zeytinyağı damlatın. Böylece tereyağının yanmasını önlersiniz.
LEZZETLİ ET SUYU
Et veya tavuk haşlanırken suyuna atacağımız bir parça havuç,soğan, maydanoz et suyunuzu daha lezzetli yapar.
TAZE FASULYE ALIRKEN
Taze fasulye alırken fasulyenin bir tanesini kırın çıt diye kırılı-
yorsa tazedir,esneyip kırılmıyorsa taze degildir.
MEYVE SALATASI HAZIRLARKEN
Son aşamada ve şekeri suda eriterek meyve salatanızın üzerine dökün.Meyveleriniz daha diri görünür.
BAKLAGİLLER
Nohut ve kurufasulye gibi bak-
lagilleri,zamandan tasarruf yap-
mak için önceden haşlayarak buzlukta saklayabilirsiniz.
SOĞAN KAVURURKEN Renginin canlı olması için;biraz tuz serpin
DEREOTU,NANE SAKLAMA
Böyle otları havasını aldığınız poşetlerde taze olarak saklayabilirsiniz.
KARARAN MEYVELER Soyulmuş meyvelerin kararma-
larını önlemek için;onları limon-
la ovun
SÜRAHİLERİ PARLATMA
Sürahinizin yarısına kadar yırtılmış gazete kâğıdı doldurun,üçte birine de sıcak su doldurup sıkıca sallayın
YEMEKLERİN LEZZETİNİ ARTIRMA
Bunun en büyük sırrı;Yemeğe kattığımız sudur.Suyu önceden katnatıp yemeğe sıcak olarak ekleyin.
REÇELİN ŞEKERLENMESİ Şekerlenmiş reçellerinizi reçel kavanozunuzdan daha büyük bir kaba kavanuzu geçecek ka-
dar su koyup fazlaca ısıtın, ka-
vanozu bu suyun içinde biraz bekletince eski haline gelir.
SOĞUTMAYAN BUZDOLAPLARI
Bunun sebebi buzdolabınızdaki nemdir.buzdolabınızın içine bir torbada tuz koyarsanız bu TUZ dolabınızın nemini alacaktır. Dolabınız daha iyi çalışacaktır.
KARINCALARDAN KURTULMA
Karıncalardan kurtulmanın en kolay yolu kuru defne yapraklarını ufalayıp bunları karıncaların bulundukları yere serpmektir.
RENDELENMİŞ DOMATESLER
Domatesleri güzelce rendele-
yin, buz kalıplarına koyup don-
durun Domates tabletleriniz şimdi her an elinizin altında istediğiniz an kullanın.

Hiç yorum yok: